donderdag 16 april 2015

kids nieuwsbrief

Hallo allemaal,

Nu weer een keertje een nieuwsbrief van ons zodat wij kunnen vertellen hoe het met ons gegaan is de afgelopen tijd en wat wij beleeft hebben.

Ina:
Ook bij mij gebeurt er van alles. In september was het mijn verjaardag en dat was echt heel leuk. Het was natuurlijk wel anders en ik miste al mijn familie. Ik heb ook met de sportclub meegedaan aan een musical omdat we niet buiten konden sporten. Dit noemen ze hier dan Scor Na nOg en is echt iets Iers.
Begin november heb ik een brief gehad dat ik was aangenomen op de middelbare school waar ik graag toe wil. De school is Roscommon Community College (RCC) en is een gemengde school.  Daarna heb ik een soort van toets gedaan om te kijken wat mijn niveau is voor die middelbare school. Het was ook heel leuk om hier mijn eerste Thanksgiving te vieren. Het was heel leuk om ook op deze manier andere culturen te leren kennen.
Met kerst zijn alle kinderen van de kerk naar een paar bejaardentehuizen geweest om te zingen. Ik heb samen met 4 andere mensen ook een mime gedaan(die staat ook op de website) en dat vond ik echt heel erg leuk. Met school hebben we een kerstshow gedaan: The Wizard of Oz. Ik moest solo zingen en dat vond ik best wel eng maar ook wel leuk. Met kerst is ook de OM kerst show naar onze school geweest. Het was heel leuk en ik vond het ook leuk om reacties van ongelovigen te horen.
In het nieuwe jaar zijn mama’s broers geweest en dat was heel leuk. Wij hebben met elkaar de berg Croagh Patrick beklommen, dat is een heilige plaats voor de Ieren. Het weekend daarna ben ik samen met papa naar Cork geweest omdat er iemand kwam om over het schip te vertellen. In dat weekend heb ik heel veel geleerd over het vertrouwen in God.
Half-januari heb ik audities gedaan voor de musical Hairspray van de RCC(middelbare school En eind januari kreeg ik te horen dat ik een mooie rol daarin heb. We zijn nu druk aan het oefenen en moeten de hele maand augustus vrij houden. Eind september gaan we hem uitvoeren in het theater in Roscommon er staan 4 uitvoerigen gepland!
Daarnaast ben ik ook begonnen met het leiden van de kids-worship  tijdens de zondagschool omdat ik het leuk vind en ik wil op deze manier God eren.


Gerard:
Eind oktober was mijn verjaardag, er kwamen niet zo veel mensen maar gelukkig wel heel veel kaartjes! Vanaf eind september ben ik begonnen met het oefenen van een toneelstuk van de sportvereniging dit was voor de Scor Na nOg  club finale. Scor Na nOg is echt iets Iers het is zang, Ierse dans, verhalen vertellen en toneelstukjes. Met de jongste van de club deed ik mee met het toneelstuk dat heette Snowwhite and the 7 punks, een oud sprookje in een modern jasje, ik was 1 van de punks. Dit was erg leuk om te doen.
In december zijn we met de zondagsschool langs bejaardenhuizen geweest om kerstliedjes te zingen zelf en met poppets, ik mocht ook met een poppet werken. En ik moest een gedicht voordragen het ging als volgt:
I made myself a snowman as perfect as could be,
I taught I will keep it as a pet and let is sleep with me
I made it some pyamas and a pillow for his head,
But last night he run away..
But first he wet my bed!

In de kerstvakantie ben ik nog een dag bij onze landlord op de boerderij geweest. En lekker hele dagen gespeeld met mijn lego.
We hebben hier ook oud & nieuw jaar gevierd, we hadden oliebollenmix gekregen vanuit Nederland. We hadden vrienden over en ik mocht tot 12uur opblijven maar er was geen echt vuurwerk hier maar gelukkig had mama nog wat sterretjes.
Voor mama’s verjaardag waren haar broers gekomen en toen hebben we Coagh Patrick beklommen, een van de hoogste bergen in Ierland 756mt hoog. Het was die dag erg winderig maar ondanks de wind, sneeuw, hagel, regen en de zon ben ik toch tot 575 mt geklommen. Soms was het best spannend met de harde wind.
Op 17 maart vieren we St. Patricksday ik ben naar Athlone geweest om naar de parade te kijken, ik had samen met papa een mooi plekje gevonden boven op het kasteel zo kon ik de parade aanzien komen over de brug.
Het is nu lammertijd in Ierland en ook bij Pat (landlord) en ik ben alweer geweest om te helpen. Ik ben ook alweer wezen vissen.
Op school gaat het ook wel goed, op woensdag spelen we altijd Hurling en dat is echt gaaf.
Ik heb erg veel zin om naar Nederland te komen, behalve dat ik dan schoolwerk mee krijg, want hier moet iedereen gewoon school.Willemijn:
In september ben ik naar de 1ste klas gegaan, het als groep 3 in Nederland, ik krijg nu wel meer huiswerk maar gelukkig heb ik ook een lieve juf die mij helpt met Engels en dat gaat best goed. Ik kan al steeds beter schrijven en lezen in Engels.
Op mijn verjaardag kreeg ik heel veel kaarten, en ik mocht alle meisjes uit mijn klas uitnodigen dat waren er 6 J. Tante Alineke was ook op mijn verjaardag en dat vond ik ook leuk.
Na de herfstvakantie ben ik begonnen met Iers dansen. Dat is erg leuk en de leraar zegt dat ik het al heel goed kan. Ik vind het ook super leuk.
Voor de kerstvakantie hadden we een kersttoneelstuk op school, ik was een kerstboomlichtje en die was kapot en mocht van de gemene feeën niet in de boom, maar gelukkig vonden de kinderen dat niet goed en mocht ik aan het eind wel in de boom. Ik vond het erg leuk om te spelen.
In de kerstvakantie heb ik lekker hele dagen in mijn pyjama rond gelopen en gespeeld. De dinsdag voor de kerstvakantie is de kerstshow van OM bij ons op school geweest en dat was echt heel leuk.
Tijdens oud&nieuw mocht de hele avond opblijven en dat was best moeilijk maar gelukkig waren mijn vriendinnetjes er ook en konden we samen opblijven door te spelen.
Op mama’s verjaardag kwamen oom Peter, Theo en André op bezoek. Dat was leuk en tijdens de berg beklimming waaide het zo hard dat oom Peter mij moest was houden omdat ik bijna weg vloog.
Samen met Ina en Gerard ben ik op de schoolfoto geweest. We moesten netjes aan een tafeltje zitten en toen werd de foto gemaakt.
Ik vind het leuk op school en krijg steeds meer vrienden. Ik mis nog wel mijn vrienden in Nederland.
Gelukkig komen we bijna naar Nederland voor verlof, ik moet wel schoolwerk meenemen.Groetjes Ina & Gerard & Willemijn