vrijdag 24 augustus 2018

Mei 2018 Kids nieuwsbrief

Zo voor de zomervakantie is hier de nieuwsbrief van de kinderen:

Hoi,

De afgelopen maanden zijn er grote veranderingen geweest. Ik ben naar de eerste klas van het voortgezet onderwijs gegaan. Opeens ben ik niet meer de oudste op school, maar hoor weer bij de jongste van de school. Het is wel leuk om allemaal nieuwe mensen te leren kennen, en veel meer vrijheid te hebben. Ook al de verschillende vakken is leuk, ik heb wel 14 verschillende vakken. Volgend jaar zijn dat er nog maar 9, ik heb net een keuze moeten maken welke vakken ik volgend jaar wil blijven doen. Naast de verplichte vakken als Engels, wiskunde, natuurkunde enz. Zijn er ook keuze vakken, ik heb er voor gekozen om aardrijkskunde, houtbewerking and economie te houden. Over twee jaar doen we examen in deze vakken, en daarna moet ik dan weer wat vakken laten vallen maar gelukkig hoef ik dat nu nog niet te beslissen. Want het is wel lastig om nu al een keuze te maken, metaalbewerking, handvaardigheid en geschiedenis zijn ook allemaal leuke vakken die ik nu niet meer ga krijgen. Naast al de lesuren zijn er ook veel buitenschoolse activiteiten op school, als je wilt kan je elke dag extra dingen doen. Zo heb ik het afgelopen seizoen meegedaan aan de hurling competitie en aan de lego league. Samen met een aantal andere studenten moesten we een robot bouwen van Lego, die verschillende opdrachten moest uitvoeren. We hadden hier 4 maanden voor, en in het begin van december was er een dag waarop alle teams uit Ierland bij elkaar kwamen om te kijken wie de meeste opdrachten kon uitvoeren in de kortste tijd. Ik was de programmeur, en mocht het programma schrijven, een paar andere jongens en meisjes moesten de robot bouwen. Uiteindelijk zijn we tot de kwart finale gekomen, wat tot nu toe het beste resultaat is voor onze school. Ik kijk er naar uit om volgend jaar weer mee te doen.

Laatst had ik de mogelijkheid om met een jeugdgroep van een van de kerken waar OM mee werkt een weekend weg te gaan. Het was een geweldig weekend met veel lol maar ook tijd voor bijbelstudie en zingen. Mijn beste vriend uit Athlone was er ook, daar was ik wel blij mee nu kende ik in iedergeval een van mijn leeftijdsgenoten. In de kerk waar wij naar toe gaan is er geen jeugd, en dus was dit weekend wel fijn om samen met andere christelijke jongens op te trekken.

Groetjes, Gerard


Hallo allemaalšŸ˜Š

Afgelopen jaar zijn er weer veel dingen gebeurt. In januari heb ik weer meegedaan met Scor, het drama evenement van de sportclub. Net zoals vorig jaar zijn we weer tot de finales gekomen maar helaas dit jaar geen kampioen.

In februari had ik mijn mocks -dat zijn oefenexamen. Ook al zit ik nog maar in de derde klas, hier moet je een onderbouw examen doen. Dat is niet superbelangrijk, maar het bepaalt wel weer of je hoger of normaal level doet voor een vak de komende 3 jaar. Het ging heel erg goed, dus ik ben niet heel erg bang voor de echte examens die er over drie weken zijn. Afgelopen dinsdag heb ik mijn teken examen al gehad. Daarvoor moesten we een voorwerp tekenen en een persoon. Het was moeilijk maar volgens mij ging het wel goed.  Op woensdag had ik een metaalbewerking examen. Het examen duurde drie uur waarin je een klein mechanisme moest maken. Begin juni hebben de  schriftelijke examens we horen pas in september of we geslaagd zijn!

In april ben ik naar een jeugdweekend geweest met de jeugdgroep waar ik heen ga. Het was heel erg gezellig en ook heel erg cool want een van mijn vriendinnen die niet gelooft ging ook mee dus die heeft veel over Jezus gehoord en ik kon haar zelfs een bijbel geven. Ze gaat nu ook regelmatig mee naar de jeugdgroep dus dat is ook cool. Tijdens het weekend zijn we wezen kajakken, zwemmen en ik ben van een mega waterglijbaan afgegaan. Het was echt heel gezellig en ook leuk om nieuwe christelijke vrienden te maken .

Komende zomer kom ik weer een paar weekjes naar Nederland om aarbeien te plukken, daar kijk ik erg naar uit. Vorig jaar was het heel erg leuk dus heb ik gewoon bestloten om weer te gaan! En weer even lekker Nederlands te kunnen zijn en hopelijk wat zon te hebben.

Groetjes, Ina
Hallo allemaal,

Hier is ook weer een verhaaltje van mij. Mijn ouders typen dit omdat ik helaas nog geen Nederlands kan lezen of schrijven. Nog 6 weekjes en dan heb ik weer zomervakantie en zit het vierde schooljaar (groep 6) erop. Ik kijk erg uit naar de vakantie, op school is het niet altijd even leuk. Doordat ik dyslectie heb doe ik veel dingen anders dan de andere kinderen in de klas, ook krijg ik extra hulp met lezen en schrijven. Gelukkig heb ik een computer thuis en in de klas waarop ik kan inspreken wat ik moet schrijven.

Ik dans ook nog steeds, ik ben laatst naar de gevorderde klas gegaan. We gaan nu echt moeilijke dansen doen, alleen moet alles perfect zijn van de leraar en dan is hij wel streng. Maar ik heb er wel veel plezier in. Hopelijk kan ik binnenkort weer een keer meedoen aan een dans competitie, het is altijd spannend om op een podium te dansen. Maar ook leuk om zoveel mensen te zien dansen.

Wij hebben op dit moment twee lammetjes in de tuin. Het zijn lammetjes waar de moeder niet voor kon zorgen, en dus moeten ze met de fles worden groot gebracht. De eerste weken moesten ze drie keer op een dag de fles, nu nog maar twee keer omdat ze ook al gras eten. Het zijn echt knuffel dieren, en als ik buiten ben en begin te praten beginnen zij gelijk te mekkeren. Ze herkennen gewoon mijn stem. Twee weken geleden was er in Roscommon een lambfestival. Daar was ook een wedstrijd voor “pet-lambs” een jury ging kijken naar het lamb, en allemaal vragen stellen over hoe je voor het lam zorgt.
En ik heb de 1ste prijs gewonnen, wat een grote verassing was.

Groetjes van Willemijn.
Lieve lezers,

Hopelijk hebben jullie met veel plezier de berichten van Ina, Gerard en Willemijn gelezen. Het zijn wat hoogte punten en uitdagingen waar zij mee te maken hebben. Als ouders zijn we dankbaar voor Gods leiding ook in de levens van onze kinderen, en merken we dat God met hen een weg gaat en voor hen zorgt. Als we zien hoeveel extra zorg de leraren geven om de kinderen te helpen bij de Engels achterstand die er is, zijn we rijk gezegend. En om te zien en horen hoe ook Ina met leeftijdsgenoten over geloof praat, is bijzonder om mee te maken. En merken we dat niet alleen wij als volwassen delen van het geloof en de hoop die we hebben in Jezus, maar dat God ook onze kinderen gebruikt om zijn licht te laten schijnen naar de studenten om hen heen. En niet als een verplichting, maar het gebeurd gewoon. En met het zien en nadenken over deze dingen komt ook gelijk weer twijfel boven. Mogen we dit van onze kinderen vragen? Is het wel goed voor hun om hier in Ierland te zijn. Van die kleinen dingen die laten zien dat we een strijd voeren, een geestelijke strijd. Gelukkig mogen we weten dat Jezus deze strijd al gewonnen heeft, en dat geeft moed en kracht om hier aan het werk te blijven, bij OM, in de kerk en de mensen die we ontmoeten in het dorp en de sport. En dat willen we ook graag alleen is daar een uitdaging, een hele lastige. Want helaas hebben we nog niet genoeg support om de begroting sluitend te maken. Daarbij komt dat onze auto is stuk gegaan en we een grote reparatie moesten doen om hem weer te kunnen rijden. Het is voor ons lastiger om te vragen om geld dan het evangelie te delen, raar is dat. Maar we bidden dat als jullie dit lezen, je in gebed over wilt nadenken of jullie ons kunnen helpen aan meer financien. Om zo als zendelingen ons werk te kunnen blijven doen in Ierland voor de verspreiding van het evangelie.Groetjes, Richard en Irene

2 opmerkingen:

 1. Hallo dames en heren, heeft u dringend behoefte aan een persoonlijke lening of handelsleningen of een lening om een ​​project op te starten of om een ​​huis of een auto te kopen of heeft u een lening nodig voor welk doel dan ook? Zo ja, dan raad ik u aan contact op te nemen met Sunshine Financial Group via {Email: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com} of {WhatsApp: +447903159998}.

  Sunshine Financial Group is een uitgebreide financiƫle dienstverlener die zich inzet om u te helpen uw financieel succes op de lange termijn te verbeteren. Onze aangepaste programma's zijn ontworpen om uw rijkdom te helpen groeien, beschermen en behouden door persoonlijke service en expertise te leveren.

  De reden waarom u contact moet opnemen met Sunshine Financial Group;
  - Altijd en overal toepassen.
  - Ontvang contanten in minder dan 24 uur
  - U kunt maximaal 20 miljoen euro lenen
  - Geen verborgen kosten.
  - gesubsidieerde rentevoet van 3%
  - U krijgt de kans om de terugbetalingsdatum te selecteren, wekelijks, maandelijks of jaarlijks voor een duur van 1-30 jaar.
  - Wij bieden zowel beveiligde als ongedekte leningen

  Als u het zo moeilijk vindt om een ​​aandelenlening van uw lokale banken of andere financiĆ«le instellingen te krijgen, hoeft u zich geen zorgen meer te maken, omdat we een groot aantal personen en organisaties hebben geholpen die wereldwijd financiĆ«le problemen hebben ondervonden. Wanneer u bij ons solliciteert, solliciteert u bij een vertrouwd bedrijf dat zich bekommert om uw financieringsbehoeften. Je wordt gedurende het hele proces verzorgd.

  Als u binnen 24 uur een dringende lening nodig heeft, stuur dan een e-mail naar de onderstaande e-mail voor meer informatie
  E-mailcontact: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com)
  WhatsApp Contact: +447903159998

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo en welkom bij Spotcap Global Loan Services, mijn naam is Claudia Klein, ik ben een geldschieter en ook een leningadviseur.

  Heeft u dringend behoefte aan financiĆ«le versterking? heb je een lening nodig voor verschillende doeleinden? als uw antwoord ja is, zal ik u adviseren contact op te nemen met mijn kantoor via | spotcapglobalservices@gmail.com | of stuur ons een bericht op WhatsApp: +4915758108767 | en binnen 24 uur een lening op uw rekening hebben staan ​​omdat we uitstekende leendiensten over de hele wereld bieden.

  We bieden allerlei soorten leningdiensten, we bieden zowel langlopende als kortlopende leningen en u kunt ook tot 15 miljoen euro lenen. Mijn bedrijf zal u helpen een aantal doelen te bereiken met een breed scala aan leningproducten.

  We weten dat het krijgen van een legitieme lening altijd een enorm probleem is geweest. Voor mensen die een financieel probleem hebben en er een oplossing voor nodig hebben, vinden veel mensen het zo moeilijk om een ​​aandelenlening van hun lokale banken of andere financiĆ«le instellingen te krijgen vanwege de hoge rente rente, onvoldoende onderpand, schuld / batenverhouding, lage kredietscore of andere redenen

  Geen wachttijden of stressvolle bankbezoeken meer. Onze service is 24/7 beschikbaar - u kunt een lening krijgen en uw transacties voltooien wanneer en waar u deze nodig hebt

  Wij bieden 24-uurs leningen van wereldklasse. Voor vragen / vragen? - Stuur een e-mail naar | spotcapglobalservices@gmail.com | of stuur ons een bericht op WhatsApp: +4915758108767 | & Ontvang direct een reactie.

  Uw familie, vrienden en collega's hoeven niet te weten dat u weinig geld heeft, schrijf ons gewoon en u ontvangt een lening.

  Je financiƫle vrijheid ligt in jouw handen!

  BeantwoordenVerwijderen